Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Fler äldre måste jobba

Bristande kunskaper och negativa attityder gör att Sverigeär sämre än jämförbara länder på att ta tillvara den äldre arbetskraften. Det visar en ny forskningsrapport. Socialdemokraterna recept är att satsa på arbetsmiljön medan Moderaterna tror mer på att få fler äldre att studera.

När allt fler lever allt längre blir frågan hur pengarna ska räcka till den gemensamma välfärden. Kostnaderna för pensioner, vård och omsorg stiger med en åldrande befolkning.

För att lyfta frågan har riksdagspolitikerna i arbetsmarknadsutskottet beställt en forskningsrapport om möjligheterna till ett längre arbetsliv som presenterades på torsdagen.

– Sverige är dåligt rustat för att ta tillvara den äldre arbetskraften. Vi har inte jobbat lika mycket med det här som man gjort i Norge, Finland och Tyskland, säger Anna Kåring Wagman på riksdagens forskningssekretariat som tagit fram rapporten.

I Sverige finns en negativ attityd till äldre bland arbetsgivare och en norm som säger att äldre bör lämna plats för yngre på arbetsmarknaden. Enligt Anna Kåring Wagman finns dock inget stöd för bilden av ett nollsummespel där äldre stänger ute yngre.

– Tvärtom, i länder där många äldre jobbar är detockså många yngre som gör det.

Goda exempel finns i Norge där man har ett center för seniorpolitik och politiker, arbetsgivare och fack för trepartssamtal i syfte att förändra normer och attityder. I Finland har man infört ett system med "äldrecoacher" som jobbar med "age managament" på arbetsplatserna. I Tyskland finnsföretagarnätverk vars mål är att skapa arbetsplatser som är hållbara även för äldre anställda.

Det råder politisk enighet över blockgränserna om att fler måste jobba längre, men meningarna är delade om hur det ska åstadkommas. Ylva Johansson, Socialdemokraternas talesperson i arbetsmarknadsfrågor, är särskilt kritisk till hur regeringen har agerat när det gäller arbetsmiljö.

– I dag är det många som blir utslitna i förtidoch därför vill vi satsa mer resurser på ett systematiskt arbete kring detta på alla arbetsplatser. Vi ser att när man som den här regeringen har gjort minskar resurserna till Arbetsmiljöverket väldigt kraftigt och lägger ner helaArbetsmiljöinstitutet och den forskning som bedrevs där, då kommer det mindre ny kunskap, säger Ylva Johansson.

Hon vill också se en delegation av norsk modell där politiker och representanter för arbetsmarknadens parter gör vad de kan för att påverka attityderna på arbetsmarknaden.

Moderaten Jessica Polfjärd är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott. Hon tror på ökade möjligheter att "starta om" i yrkeslivet för att kunna jobba längre.

– Vi vill se bättre möjligheter att byta karriär. Manbör kunna ta studielån när man är äldre. Vi har gjort en justering men vi vill höja åldersgränsen ytterligare. Det behövs också större möjligheter att få tjänstledigt för att pröva på ett annat jobb, säger Jessica Polfjärd.

Hon ser även ytterligare jobbskatteavdrag för personer 65 år som ett incitament för att få fler att stanna kvar längre på jobbet. Polfjärd försvarar regeringens arbete mot Ylva Johanssons kritik med att peka på en särskild satsning som gjorts på kvinnors arbetsmiljö.

– Det finns andra möjligheter till forskning pådet här området, säger Jessica Polfjärd apropå kritiken mot att Arbetslivsinstitutet lades ner.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.