Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 13:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/forra-it-ministern-redovisade-missvisande-uppgifter-i-ku/

Svensk politik

Förra it-ministern redovisade ”missvisande” uppgifter i KU

01:01. I samband med Konstitutionsutskottets (KU) granskning av den stora it-skandalen på Transportstyrelsen kallades den förra it- och energiministern Anna-Karin Hatt (C) till utfrågning. Då sa hon att ansvaret för informationssäkerhet inte låg hos henne som it-minister. Men på Youtube kan man se ett tal hon höll till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) där hon säger tvärtom.

I samband med Konstitutionsutskottets (KU) granskning av den stora it-skandalen på Transportstyrelsen kallades den förra it- och energiministern Anna-Karin Hatt (C) till utfrågning.

Då sa hon att ansvaret för informationssäkerhet inte låg hos henne som it-minister. Men på Youtube kan man se ett tal hon höll till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) där hon säger tvärtom.

– Båda utsagorna kan inte vara sanna. Det är antingen missvisande till KU eller missvisande till MSB, säger KU-ledamoten Laila Naraghi (S),som var en av dem som ställde frågor till den förra it-ministern.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in