Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Förtroendet för Löfven ökar

Stefan Löfven.
Stefan Löfven.

Året har börjat bra för riksdagspartiernas ledare. Samtliga, förutom sjukskrivne Jimmie Åkesson (SD), kan glädja sig åt ett ökat förtroende hos väljarna, enligt en ny Sifo-undersökning som presenteras i Aftonbladet.

För statsminister Stefan Löfven (S), som hade det tufft i december med en tillbakagång på 9 procentenheter, verkar decemberöverenskommelsen ha gett en positiv effekt. Plus tre procentenheter innebär att 47 procent av de tillfrågade uppger att de har stort eller mycket stort förtroende för S-ledaren. Det är den högsta siffran bland partiledarna.

För Moderaternas nytillträdda ledare Anna Kinberg Batra är motsvarande siffra 37 procent. Övriga partiledare ligger i spannet 25–38 procent, förutom Jimmie Åkesson som får 13 procent medan hans vikarie Mattias Karlsson ligger still på 7 procent.

Undersökningen omfattar 987 intervjuer gjorda mellan den 12 och 15 januari.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.