Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Göran Hägglund håller ut mot kritik

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund tänker ställa upp för omval, nyvaknade avgångskrav gör ingen skillnad.

– Vi är i ett skede där det finns ett utrymme för att diskutera vem som ska leda partiet. Men jag vill påminna mitt parti om att det är väldigt bra om vi ägnar oss åt politiken också, säger Hägglund till TT.

Han säger att det är samma distrikt som tidigare som vill se honom gå, medan en rad andra ger honom fortsatt stöd.

Kristdemokraternas valberedning är i gång inför det extra rikstinget i januari, där stadgarna ska ändras så att ting ska hållas vartannat år i stället för varje år. I januari ska också, som alltid på riksting, val/omval av partiledare och partistyrelse upp. Senast den 18 oktober ska nomineringarna vara inne.

Flera distrikt har redan nu gjort klart vad de anser, mycket på grund av den återuppståndna kritiken mot Hägglund.

– Vi har samma distrikt som tidigare som säger att de inte stödjer mig, Uppsala och Stockholms län. Men jag har noterat att Skåne, Västerbotten, Blekinge. Stockholms stad och Göteborg, och några till som jag hör, uttalar stöd för mig, säger Hägglund.

Han säger att fredagens partistyrelse för honom är ett tillfälle att betona att diskussionen om vem och vilka som ska leda partiet efter rikstinget inte får lamslå all annan politisk verksamhet.

– Partiet har nyss bestämt sig för en politisk inriktning som handlar om barns uppväxtvillkor och att vi ska vara alliansens sociala röst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.