Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 19:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/gustav-fridolin-mp-den-som-har-bredast-fortroende-borde-bli-talman/

Politik

Gustav Fridolin: ”Den som har bredast förtroende borde bli talman”

PLATSEN. Ältasjön i Nacka sydost om Stockholm. Gustav Fridolin har träffat elever från årskurs fem från Älta skola och pratat med Sportfiskarna om projektet Klassdraget. Den här sommaren har Miljöpartiets språkrör funderat mycket över barnen och klimathotet. Han berättar om en diskussion i familjen, när den sjuåriga dottern sett ett nyhetsinslag om nödslakt av kor. ”Det tog mig i hjärtat, den här kampen vi ändå är i just nu. Vi ska agera i tid så att vi inte ska behöva ljuga för våra barn när de är oroliga”, säger Gustav Fridolin.
Bild 1 av 2 PLATSEN. Ältasjön i Nacka sydost om Stockholm. Gustav Fridolin har träffat elever från årskurs fem från Älta skola och pratat med Sportfiskarna om projektet Klassdraget. Den här sommaren har Miljöpartiets språkrör funderat mycket över barnen och klimathotet. Han berättar om en diskussion i familjen, när den sjuåriga dottern sett ett nyhetsinslag om nödslakt av kor. ”Det tog mig i hjärtat, den här kampen vi ändå är i just nu. Vi ska agera i tid så att vi inte ska behöva ljuga för våra barn när de är oroliga”, säger Gustav Fridolin.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 2
Foto: Thomas Karlsson

Ett av riksdagens första steg i regeringsbildningen blir att utse ny talman.

Då vill Miljöpartiet lägga rösten på rätt person – snarare än rätt parti.

– Den första frågan i sådana diskussioner borde vara vilken person vi har gemensamt förtroende för, säger språkröret Gustav Fridolin i DN:s partiledarintervju.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in