Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 12:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/har-ar-tweetsen-om-nyval-som-spreds-mest/

Svensk politik

Här är tweetsen om nyval som spreds mest

Foto: Notified

Twitter närmast exploderade under onsdagen när Stefan Löfven avslöjade att nyval skulle hållas. Totalt handlade 24.666 inlägg om nyvalet, enligt mediebevakningsföretaget Notified.

De fem Twitter-inlägg som delades, eller retweetades, flest gånger syns i bilden ovan. Överlägsen etta är kommunikatören Tess Lindholms inlägg, som delades nästan 3.000 gånger.

https://twitter.com/ttsim/status/540173907953999872

– Det tog väl en halvtimme efter att jag publicerade inlägget innan det började plinga till i telefonen. När jag hade fått några hundra retweets tänkte jag ”shit, vad mycket”. Sedan tror jag att det var Timbuktu som RT:ade och då strömmade det in många fler, säger Tess Lindholm till DN.

Delningarna fortsatte hela natten och för att kunna sova blev Tess Lindholm tvungen att stänga av ljudet på telefonen.

Du har studerat kommunikation och sociala medier, varför tror du att just ditt inlägg fick flest delningar?

– Det beror nog främst på att så många tycker illa om SD. De för en politik som väcker många känslor för och emot. Sedan sammanfattade väl inlägget hur ologiskt deras sätt att handla är, de röstar ju för en budget som sätter av pengar till invandringen.

Känner du press inför nästa gång du ska twittra?

– Framför allt kommer jag väl känna mig lite tom när jag skickar ut tweets i fortsättningen och jag bara får de två retweets som jag är van vid.

Fotnot: Notified har tagit fram siffrorna genom att söka på nyckelorden nyval, extraval, "ny val", "extra val" och "22 mars".