Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Hultqvist lättad efter beskedet från L och C

En lättad Peter Hultqvist mötte medierna i riksdagen efter beskedet att L och C drar tillbaka hotet om misstroende mot honom.

- Jag är naturligtvis glad. Det är lite omtumlande, säger försvarsministern

Peter Hultqvist (S) befann sig hela torsdagseftermiddagen i riksdagens kammare där han bland annat debatterade sin roll i Transportstyrelsens it-haveri. När han klev ner från talarstolen insåg han att han skulle få behålla jobbet som försvarsminister. Utanför kammaren väntade medieuppbådet när han kom ut.

Läs även: Ewa Stenberg: Det borgerliga samarbetet har åter brutit samman

- Jag hade ingen aning om det här under debatten, det var först när den var klar som jag förstod. Då kom Karolina Skog (miljöminister, reds anm) och sa något om att jag hade klarat mig. Jag förstod först inte riktigt vad hon menade, säger Peter Hultqvist och skrattar.

Vad säger du om beskedet från L och C?

- Det känns naturligtvis bra. Jag har för min del valt att stå upp i den här processen för jag ansåg att vi hanterade det här som vi skulle på vårt departement. Jag är naturligtvis glad. Det är lite omtumlande, säger Peter Hultqvist.

Så det blir en vanlig dag på jobbet imorgon?

- Ja, det är ett förbandsbesök och sedan har jag den estniske försvarsministern här.

KU-granskningen fortsätter och KU anser inte att regeringen har gett tillräckligt klara besked bland annat om din roll i den här historien. Vad finns det mer att berätta?

- Vi får väl se vad det är för frågor men jag tycker att vi har redogjort för allt, säger Peter Hultqvist.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.