Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 22:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/invandring-den-viktigaste-fragan-for-valjarna/

SVENSK POLITIK

Invandring den viktigaste frågan för väljarna

Omkring 40 000 civila har efter helgens strider flytt den Rysslandstödda offensiven mot Aleppo i norra Syrien. Många har hamnat i flyktingläger utanför Azaz vid den turkiska gränsen.
Omkring 40 000 civila har efter helgens strider flytt den Rysslandstödda offensiven mot Aleppo i norra Syrien. Många har hamnat i flyktingläger utanför Azaz vid den turkiska gränsen. Foto: Bulent Kilic AFP

Invandringsfrågan har seglat upp och blivit den överlägset viktigaste frågan för svenska väljare, visar DN/Ipsos mätning. Intresset för frågan har fördubblats sedan i juni 2015.

– Det är den största förändringen för en enskild sakfråga som vi någonsin sett i våra mätningar, säger Johanna Laurin Gulled på Ipsos.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.