Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-27 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/islamismen-ar-var-tids-nazism-och-kommunism/

Sverige

”Islamismen är vår tids nazism och kommunism”

Bild 1 av 4 En hemtam Jimmie Åkesson höll sitt sommartal i Sölvesborg. Här fick SD nästan 12 procent av rösterna vid förra valet.
Foto: OLA TORKELSSON / TT
Bild 2 av 4 Vad tyckte du om Jimmie Åkessons tal? Mattias Larsson, 41, lagerarbetare, Malmö: – Klockrent. Han talade till mig och inte över mitt huvud, som många andra politiker gör. Jag är glad att han tog upp det här med den ökade risken för inbrott, jag har själv drabbats, och så var det bra att han lyfte fram islamisering, det har varit lite tyst om det ett tag.
Foto: Jens Littorin
Bild 3 av 4 Vad tyckte du om Jimmie Åkessons tal? Eddie Ek, 18, student, Åstorp: – Jag tycker att det var ett bra tal. Han talade mycket utrikespolitik och det brukar han inte göra. Jag tycker också det var bra att han visade tydligt var han och partiet står och att man inte ”tar någon skit.” Det jag saknade var diskussionen om jobben. Det var mycket ideologi och mindre sakfrågor.
Foto: Jens Littorin
Bild 4 av 4 Vad tyckte du om Jimmie Åkessons tal? Eva-Britt Martinsson, 68, pensionär Bräkne-Hoby: – Det var ett bra tal. Jag tycker det var mycket bra att han tog upp frågan om oss gamla, vi som har byggt det här landet. Jag är orolig för all den här invandringen. Han hade gärna fått prata lite mer om de gamla och lite mer konkret om vad han vill göra med samhället.
Foto: Jens Littorin

– Vi är ett brett och inkluderande parti som vill ha ett brett och inkluderande samhälle.

Det sade Jimmie Åkesson i sitt sommartal i Sölvesborg och gick samtidigt på nytt till hårt angrepp mot islamism och det han kallar massinvandring.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in