Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 21:34 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/jag-kommer-att-vara-jatteglad-att-fortsatta-bygga/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

"Jag kommer att vara jätteglad att fortsätta bygga"

Stefan Löfven på väg till VU:s möte på Sveavägen 68.
Stefan Löfven på väg till VU:s möte på Sveavägen 68. Other: Scanpix
Socialdemokratins verkställande utskott möts just nu för att stämma av hur partidistrikten tagit emot Metallordföranden Stefan Löfvens namn som näste partiledare.

– Jag kommer att vara jätteglad att fortsätta bygga...Vi ska tillsammans nu bygga en stark socialdemokrati och något mer har jag inte att säga, utan ni får vänta lite grann, sade en glad Stefan Löfven på väg in till mötet.

– Jag bekräftar ingenting, sade han, men det gjorde däremot hans mamma Iris Melander i en intervju med Allehanda.se.

– Han ringde i går och berättade det, men sade samtidigt att det skulle vara hemligt till och med på fredag, säger Iris Melander till tidningen.

Göteborgs kommunalråd Anneli Hulthén beskrev på väg in på partihögkvarteret på Sveavägen den beslutsprocess som just nu pågår:

– Vi gav igår kväll ett namn till våra partidistrikt. Vi har förankrat med den lokala nivån igår, vi satt och ringde runt, och nu får de grunna och så får vi träffas igen, säger hon.

Är det din uppfattning att ni har letat klart?
– Jag hoppas det, svarade Anneli Hultén.
Hon ser det inte som ett stort problem om den nye partiledaren inte sitter i riksdagen

– Det finns många problem som är större än det, säger Anneli Hulthén.

Linköpings kommunalråd Lena Micko ingår också i det verkställande utskottet.

–Vi är överens om hur vi vill att det ska bli. Vi håller på att prata med våra partidistrikt och förankrar ett namn, sade hon på väg in på mötet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.