Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/jag-trodde-inte-att-jag-skulle-bli-slagen-i-almedalen/

Svensk politik

”Jag trodde inte att jag skulle bli slagen i Almedalen”

Bild 1 av 4 Camilla Wagner från Stockholm och Nenna Zithrine från Hässleholm, ett par timmar efter att de båda misshandlats av nazister i Almedalen i onsdags kväll. ”Jag är över femtio år och har tre barn. Jag trodde inte att jag skulle bli slagen i Almedalen”, säger Camilla Wagner.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 4 Känd dömd nazist som varit avhoppare men kommit tillbaka.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 4 NMR:s ledare Simon Lindberg (i rutig skjorta) dömdes 2008 för sin delaktighet i en våldsam attack mot en schlagerfest som RFSL arrangerade i Kristianstad. Under rop som ”jävla bögjävlar” och ”ni ska inte få leva” gick de knivbeväpnade nazisterna gick till attack.
Foto: NICKLAS THEGERSTROM
Bild 4 av 4 Efter att ha blivit trakasserad av nazister valde Rossana Dinamarca att lämna Almedalen i förtid. "Det går inte att vara kvar här. NMR är en terroristgrupp", säger hon.
Foto: Patrik C Österberg

En nazistisk mobb från öppet våldsbejakande NMR drar åter omkring i Almedalen. Misshandel och trakasserier kastar skuggor över det evenemang som ska vara en hyllning till demokratin.

– Jag har blivit nerslagen här i dag. Jag är så förbannad att jag inte vet vart jag ska ta vägen, säger Christina Toledano Åsbrink som vräktes i backen av nazister.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in