Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/jag-trodde-inte-att-jag-skulle-bli-slagen-i-almedalen/

SVENSK POLITIK

”Jag trodde inte att jag skulle bli slagen i Almedalen”

Bild 1 av 4 Camilla Wagner från Stockholm och Nenna Zithrine från Hässleholm, ett par timmar efter att de båda misshandlats av nazister i Almedalen i onsdags kväll. ”Jag är över femtio år och har tre barn. Jag trodde inte att jag skulle bli slagen i Almedalen”, säger Camilla Wagner.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 4 Känd dömd nazist som varit avhoppare men kommit tillbaka.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 4 NMR:s ledare Simon Lindberg (i rutig skjorta) dömdes 2008 för sin delaktighet i en våldsam attack mot en schlagerfest som RFSL arrangerade i Kristianstad. Under rop som ”jävla bögjävlar” och ”ni ska inte få leva” gick de knivbeväpnade nazisterna gick till attack.
Foto: NICKLAS THEGERSTROM
Bild 4 av 4 Efter att ha blivit trakasserad av nazister valde Rossana Dinamarca att lämna Almedalen i förtid. "Det går inte att vara kvar här. NMR är en terroristgrupp", säger hon.
Foto: Patrik C Österberg

En nazistisk mobb från öppet våldsbejakande NMR drar åter omkring i Almedalen. Misshandel och trakasserier kastar skuggor över det evenemang som ska vara en hyllning till demokratin.

– Jag har blivit nerslagen här i dag. Jag är så förbannad att jag inte vet vart jag ska ta vägen, säger Christina Toledano Åsbrink som vräktes i backen av nazister.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in