Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-01 13:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/jan-bjorklund-l-vill-du-stanna-har-ska-du-lara-dig-svenska/

SVENSK POLITIK

Jan Björklund (L): ”Vill du stanna här ska du lära dig svenska”

Bild 1 av 4 PLATSEN. Aros Congress Center i Västerås är en klassisk samlingspunkt för liberaler, och det var här som Jan Björklund valdes till partiledare för elva år sedan. Då talade han om liberalismens seger. Nu går han till val på att försvara en hotad ideologi. "Jag tolkar min uppgift i den här valrörelsen att påminna om att den liberala samhällsordningen ändå är så mycket mer framgångsrik än alternativen", säger han.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 4 PLATSEN. Aros Congress Center i Västerås är en klassisk samlingspunkt för liberaler, och det var här som Jan Björklund valdes till partiledare för elva år sedan. Då talade han om liberalismens seger. Nu går han till val på att försvara en hotad ideologi. ”Jag tolkar min uppgift i den här valrörelsen att påminna om att den liberala samhällsordningen ändå är så mycket mer framgångsrik än alternativen”, säger han.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 4 Jan Björklund på Aros kongress center i Västerås, där han för 11 år sedan blev invald till partiledare för Folkpartiet.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 4
Foto: Thomas Karlsson

För sexton år sedan fick Liberalerna fart på valrörelsen med krav på språktest för medborgarskap. För tolv år sedan satte andra allianspartier stopp.

Nu räknar Jan Björklund med att förslaget blir verklighet.

– Det är en stark symbolik i kravet, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in