Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/jan-bjorklund-tillbaka-i-uniform/

Politik

Jan Björklund tillbaka i uniform

Jan Björklund Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten

I somras avgick Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. Nu är den tidigare majoren och bataljonschefen tillbaka i uniform som reservofficer.

Sedan förra veckan är Jan Björklund reservofficer  med krigsplacering i Mellersta militärregionens ledningsstab som ställföreträdande operationsledare, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande. 

– Jag kontaktade mitt gamla regemente och frågade om jag kunde bidra på något sätt och de sa ja direkt. Jag tycker det är både viktigt och roligt att tjänstgöra inom Försvarsmakten, i synnerhet när vi ser på omvärldens och inte minst Rysslands utveckling, säger Jan Björklund.

Han har varit politiker de senaste 25 åren, varav tolv år som partiledare för Liberalerna. Jan Björklund avgick i juni och efterträddes av Nyamko Sabuni.

Den nya tjänsten som reservofficer innebär några veckors tjänstgöring per år. Som reservofficer har man en tillsvidareanställning inom Försvarsmakten samtidigt som man har en huvudsaklig sysselsättning någon annanstans, heter det i pressmeddelandet