Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Jonas Sjöstedt om vänsterpopulister som föredömen

Premiär för DN:s valsatsning: Partiledaren Jonas Sjöstedt (v) intervjuades av Studio DN:s programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul på Centralstationen i Stockholm på onsdagen. 

I den första av Dagens Nyheters partiledarintervjuer svarade Jonas Sjöstedt på frågor om populism. Ett av populismens kännetecken är bilden av eliten mot folket, och där hade Jonas Sjöstedt ett resonemang om klyftorna i samhället. Han pekade också på de tidigare politiska förändringar som han menade på har drivits fram av populism. 

– Jag är inte så rädd för begreppet populist om det innebär att man säger populära saker som gör att samhället blir bättre, sade Jonas Sjöstedt. 

Han fick också frågan om sin mobilanvändning. Själv tittade han på mobilen 150 gånger om dagen, trodde han, och han sa att han tog upp mobilen även när han inte behövde.

LÄS OCKSÅ:

Hela intervjun med Jonas Sjöstedt i text

Ewa Stenberg: Sjöstedt saknar talang för att bli populistledare

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.