Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Juholt: ”Jag har försökt göra rätt”

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt.
Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt. Foto: Niklas Larsson / Scanpix
I kväll försvarar socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt sitt agerande när det gäller ersättningen för dubbelt boende: "Jag har aldrig försökt lura någon", skriver han.

Det är i ett inlägg på sin Facebooksida som Håkan Juholt skriver att han är boende i Oskarshamn och sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till riksdagen för att få ersättning för dubbelt boende.

"Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel. För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra," skriver Juholt.

Han konstaterar också att han inte försökt föra någon bakom ljuset eller har försökt att skaffa sig en ersättning som han inte skulle ha:

"Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt."

Håkan Juholt väljer fortfarande att inte kommentera uppgiften om att han redan 2009 skulle ha varnats för sitt agerande i frågan.

Juholt får stöd bland många av sina Facebookvänner men det finns också de som ifrågasätter vilket kontroll han egentligen har över sin personliga ekonomi. Och det verkar som om affären har skadat förtroendet för Håkan Juholt. I en undersökning som presenteras av TV4 i dag svarade 52 procent av de tillfrågade att de har "mycket litet eller ganska litet förtroende för Håkan Juholt".

I maj i år var den siffran 36 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.