Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 22:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/kd-forsvaret-maste-fa-tolv-miljarder-kronor-extra/

Svensk politik

KD: Försvaret måste få tolv miljarder kronor extra

”De män och kvinnor vi har i försvaret är välutbildade och vi ska vara stolta över dem – men de är för få och har för dåliga förutsättningar”, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor, här i samtal med partiets försvarspolitiker Mikael Ocarssson på försvarsdagen förra söndagen.
”De män och kvinnor vi har i försvaret är välutbildade och vi ska vara stolta över dem – men de är för få och har för dåliga förutsättningar”, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor, här i samtal med partiets försvarspolitiker Mikael Ocarssson på försvarsdagen förra söndagen. Foto: Alexander Mahmoud

Försvaret har blivit ”sönderförhandlat” av politikerna och behöver nu tolv miljarder kronor extra. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor till DN. Att försvarsminister Hultqvist skördar beröm för höjda anslag är ”obegripligt” anser hon.

– I varje förhandling har han velat hålla nere budet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in