Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-02 04:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/kd-och-v-pa-samma-sida-mot-surrogatmammor/

SVENSK POLITIK

KD och V på samma sida mot surrogatmammor

Bild 1 av 5 Tycker du att surrogatmödraskap ska vara tillåtet i Sverige? Michelle Pettersson, 17, studerande, Sundbyberg: Ja, det tycker jag. Man ska vara öppen för olika typer av familjer.
Foto: Emma Löfgren
Bild 2 av 5 Tycker du att surrogatmödraskap ska vara tillåtet i Sverige? Malin Chrysanthou, 33, föräldraledig, Stockholm: I vissa avseenden ja, i vissa nej. Jag har en vän som försöker bli med barn och det är klart jag unnar henne att få hjälp, men samtidigt finns det en ekonomisk aspekt.
Foto: Emma Löfgren
Bild 3 av 5 Tycker du att surrogatmödraskap ska vara tillåtet i Sverige? Hamed Nassajan, 35, pilot, Stockholm: Jag kan inte svara ja eller nej. Det är en jättefin grej att göra för någon, men man har ju läst att det blir en industri av det och det tycker jag är fel. Moraliskt fel, men tanken är god.
Foto: Emma Löfgren
Bild 4 av 5 Tycker du att surrogatmödraskap ska vara tillåtet i Sverige? Inga Staaf, 75, pensionär, Stockholm: Jag vet inte riktigt, men jag tycker det går troll i att man absolut måste ha egna barn. Det finns massor av barn i världen som behöver föräldrar.
Foto: Emma Löfgren
Bild 5 av 5 Tycker du att surrogatmödraskap ska vara tillåtet i Sverige? Patric Bolin, 33, barnskötare, Stockholm: Ja, det tycker jag, om man är redo att bli förälder.
Foto: Emma Löfgren

Det behövs en bred utredning om surrogatmödraskap. Det slog riksdagens socialutskott fast i går, under protest från V och KD som varnar för att legalisering kan leda till exploatering av kvinnor.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in