Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 00:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/kinberg-batra-vald-till-ny-m-ledare/

SVENSK POLITIK

Kinberg Batra vald till ny M-ledare

3 min 13 sek. Hon inledde sitt tal i den ganska karga kongresshallen i Solna med att tacka Fredrik Reinfeldt för en ”historisk gärning”. Sedan markerade hon på flera punkter att hon går i företrädarens fotspår med ordning och reda i den ekonomiska politiken och satsningar på att få fler i arbete.

Anna Kinberg Batra inleder sin tid som moderatledare med att försvara decemberöverenskommelsen. Samtidigt öppnar hon för fler pappamånader, sänkt skatt för äldre och medlemskap i Nato. Hon lovar också att partiet ska ta fram en bättre integrationspolitik.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.