Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Krav på Hägglunds avgång

Vem ska leda Kristdemokraterna? Före jul ska alla KD:s distrikt och lokalföreningar ha lämnat svar på den frågan, men redan nu börjar kraven på Göran Hägglunds avgång att trilla in.

Styrelsen för KD i Stockholms län har beslutat sig för att kräva Göran Hägglunds avgång, i stället vill styrelsen se Mats Odell som efterträdare, rapporterar SR:s Ekot. Även Kristdemokraternas partidistrikt i Uppsala kräver KD-ledaren Göran Hägglunds avgång, skriver Expressen.

Vid Kristdemokraternas extra riksting blir det nyval och omröstning om Göran Hägglunds fortsatta förtroende. Valberedningen har uppmanat partiets 24 distrikt och över 200 lokalavdelningar att lämna förslag på vilka de vill se som ledare för partiet.

KD i Stockholm stad ställer sig bakom Göran Hägglund. "Göran Hägglund valdes så sent som i somras enhälligt av rikstinget och Kristdemokraterna i Stockholms stad står bakom Göran Hägglund. Däremot kommer vi föreslå förändringar i övriga presidiet och partistyrelsen till valberedningen", skriver Caroline Szyber och Erik Slottner, distriktsordförande respektive vice distriktsordförande för KD i Stockholms stad. Också i Skåne har Göran Hägglund ett helhjärtat stöd. Skånes distriktsstyrelse beslutar enhälligt att nominera Hägglund till omval, enligt ett pressmeddelande.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.