Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

”Kritiken urholkar Ahlins auktoritet”

Om Urban Ahlin utses till ny socialdemokratisk gruppsekreterare så kommer han hamna i ett svårt läge från början, menar statsvetaren Ulf Bjereld. ”S-kvinnors kritik urholkar Ahlins auktoritet”, säger Bjereld.

Ulf Bjereld, statsvetare på Göteborgs universitet är själv socialdemokrat. Han betonar i samtalet med DN.se att han inte har någon åsikt i frågan om anklagelser om sextrakasserier som tidigare riktats mot Urban Ahlin.

Det är just den bakgrunden som väckt kritik hos det socialdemokratiska kvinnoförbundet när nu Ahlin nämns som förslag till toppjobbet som gruppsekreterare och därmed även biträdande partisekreterare med rätt att sitta med i det verkställande utskotts sammanträden.

Lena Sommestad, ordförande i S-kvinnor säger till DN.se att man inte vill se en person med ”den här typen av problem i bagaget". Och den missförtroendeförklaringen försätter Ahlin i en svår sits, om han skulle komma att få uppdraget, menar Ulf Bjereld.

– S-kvinnors kritik urholkar Ahlins auktoritet, säger han till DN.se.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.