Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-23 13:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/kulturminister-amanda-lind-gravid/

Politik

Kulturminister Amanda Lind gravid

Amanda Lind. Foto: Hampus Andersson

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) är gravid. Födseln är beräknad till slutet av sommaren, skriver ministern på Instagram. ”Jag mår bra och är självklart mycket glad och förväntansfull.”

Rätta artikel

Lind planerar att vara hemma på deltid under en period under hösten och har haft samtal med statsminister Stefan Löfven (S) om hur man bäst löser det praktiskt.

”Jag är stolt över att ingå i en modern regering, som gör det möjligt också för ministrar att skaffa barn och familj”, skriver hon.

Amanda Lind har två barn och två bonusbarn sedan tidigare.

Läs mer: Amanda Lind mest omtalad av de nya ministrarna på sociala medier

Ämnen i den här artikeln:

Amanda Lind
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt