Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/l-i-skane-kraver-partistyrelsens-avgang/

Politik

L i Skåne kräver partistyrelsens avgång

Torkild Strandberg, ordförande i Liberalerna Skåne. Foto: Anders Hansson

I samband med att Liberalerna väljer ny partiledare nästa månad kräver partiets förbund i Skåne att hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande.

– Det handlar om att det senaste valet var det sista i raden av en lång rad förlustval. Man har nu nått en nivå där det är rimligt att fundera över ansvarstagandet, säger Torkild Strandberg, ordförande i Liberalerna Skåne, till TT.

Han ligger, tillsammans med de två vice ordförandena i Liberalerna Skåne, bakom kravet. I ett skriftligt uttalande som Ekot tagit del av säger de att partisekreterare Maria Arnholm och vice ordförandena Helene Odenjung och Christer Nylander måste bytas ut, men att hela partiledningen borde ställa sina platser till förfogande. Dels för att ge den nya partiledaren större handlingsutrymme, dels för att ta ansvar för partiets dåliga resultat i EU-valet.

– Det är rimligt att man för omvärlden bekräftar att man har förstått detta och att man därmed erbjuder att någon annan kan ta ens plats, säger Torkild Strandberg.

Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm.

Liberalerna väljer vem som ska efterträda Jan Björklund som partiledare vid ett extra landsmöte den 28 juni. Liberalerna i Skåne har ännu inte tagit något beslut om vem av kandidaterna Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni eller Johan Pehrson man kommer att rösta på.

– Jag har bildat mig en uppfattning om att Nyamko Sabuni ska bli nästa partiledare men partiet i Skåne har inte tagit ställning, säger Strandberg.

Läs mer:

86 liberaler i upprop för Ullenhag som L-ledare

Pehrson tänker inte stryka Liberalerna medhårs