Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/lang-ko-nar-roster-lades-i-viktigt-kyrkoval/

Politik

Lång kö när röster lades i ”viktigt” kyrkoval

Bild 1 av 7 Johan Börjesson, boende på Kungsholmen i Stockholm, utnyttjade på söndagen sin rösträtt i kyrkovalet för första gången. Och intog med lugn sin plats i kön in till vallokalen.
Bild: Kalle Holmberg
Bild 2 av 7 Ulla Birgersdotter, ledamot av valnämnden och till vardags ordförande för kyrkorådet i Västermalms församling, hade mycket att stå i under valdagen. Hon uppger att församligen redan på lördagen kunde konstatera att förtidsrösterna ökat starkt i antal.
Bild: Kalle Holmberg
Bild 3 av 7 Inga sura miner i raden av väljare som vid 16-tiden på söndagen köade för att få rösta i kyrkovalet i vallokalen på Parmmätargatan.
Bild: Kalle Holmberg
Bild 4 av 7 ”Nu har Matte röstat klart, äntligen kommer man härifrån.”
Bild: Kalle Holmberg
Bild 5 av 7 Sverigedemokraterna tycks ha gått fram i kyrkovalet. Julia Kronlid har varit nationellt ansvarig för partiets kyrkopolitik inför söndagens val.
Bild: Maja Suslin / TT
Bild 6 av 7 Valsedlarna i kyrkovalet kompletteras av flera grupperingar som står utanför de vanliga politiska partierna. Av ”de vanliga” har Sverigedemokraterna gjort en storsatsning på att bryta in i församlingarna.
Bild: Henrik Montgomery / TT
Bild 7 av 7 Det är på sin plats att påminna om att köer till vallokalerna förekom även under förra valet, 2013. Här har röstande strömmat till i stort antal till vallokalen S:t Pauli i Malmö söndag den 15 september 2013.
Bild: Johan Nilsson / TT

Det var kö till vallokalen på Parmmätargatan på Kungsholmen i Stockholm på söndagen. Att döma av det drog många som tåligt väntade slutsatsen att valdeltagandet blir högre i år än senast det begav sig. Ett viktigare kyrkoval än vanligt, hördes röster uttrycka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in