Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-lovar-pengar-till-pensionarerna-dagen-fore-pro-kongress/

SVENSK POLITIK

Löfven lovar pengar till pensionärerna – dagen före PRO-kongress

Stefan Löfven och Magdalena Andersson lovade på torsdagen på DN Debatt att under 2016 påbörja slopandet av ”pensionärsskatten” för i första hand dem med lägst årsinkomster, upp till 120.000 kronor.
Foto: Hasse Holmberg / TT

Statsminister Stefan Löfvens löfte om mer pengar till fattigpensionärerna i höstbudgeten möts av försiktig optimism i pensionärsleden. ”Men vårt mål är att skillnaden i skatt mellan lön och pension helt tas bort” säger PRO:s ordförande Curt Persson.

Ulf Kristersson (M) tycker att det är ”lite hyckleri” över beskedet, och Solveig Zander (C) att regeringen ger med ena handen och tar med den andra.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.