Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-21 13:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/lokalpolitiker-hotade-isabella-lovin-avgar-fran-alla-poster/

Politik

Lokalpolitiker hotade Isabella Lövin – avgår från alla poster

Isabella Lövin (MP). Foto: Roger Turesson

En lokalpolitiker i Östergötland väljer att lämna både sitt parti och sina politiska uppdrag. Detta efter att han i en Facebook-kommentar skrivit ”Skjut henne” om miljöminister och vice statsminister Isabella Lövin (MP). Det skriver Norrköpings tidningar.

Hugo Ewald
Rätta artikel

– Jag fick hjärnsläpp och skrev vad jag tyckte just för stunden. Jag tar helt avstånd från det och har inga som helst planer på att likvidera någon människa, vare sig i tidningsvärlden eller i verkligheten, säger mannen till Norrköpings tidningar.

Kommentaren skedde i kommentarsfältet på Dagens Industris Facebooksida som under måndagen publicerade en artikel baserad på SVT:s Agendas intervju med Isabella Lövin. I intervjun berättade Lövin att den automatiska årliga höjningen av bränsleskatten kommer att återinföras. Höjningen infördes under den förra mandatperioden men togs bort i  M/KD-budgeten.

När DN går igenom mannens tidigare kommentarer på Facebook framgår det att lokalpolitikern tidigare även skrivit nedvärderade kommentarer om Annie Lööf på Facebook. ”Hon är tidernas största nolla. Men ligga på rygg för liters sosse...Gör hon gärna”, skrev mannen i ett kommentarsfält i januari.

DN har sökt mannen, som avböjer att kommentera avgången ytterligare.

Läs också: Lövins närmaste tjänsteman stod bakom kärnkraftintrång