Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 11:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/m-i-uppsala-vill-ha-ulf-kristersson/

Svensk politik

M i Uppsala vill ha Ulf Kristersson

Ulf Kristersson, 52. Ekonomiskpolitisk talesperson. Ledde den liberala falangen i Muf, där Anna Kinberg Batra också skolades. Gammalt partiledarämne som snabbt gjorde klart att han inte stod till förfogande när Reinfeldt avgick. Har under flyktingkrisen hamnat i skuggan av Elisabeth Svantesson. Intellektuell i ett parti som annars har en förkärlek för raka budskap.
Ulf Kristersson, 52. Ekonomiskpolitisk talesperson. Ledde den liberala falangen i Muf, där Anna Kinberg Batra också skolades. Gammalt partiledarämne som snabbt gjorde klart att han inte stod till förfogande när Reinfeldt avgick. Har under flyktingkrisen hamnat i skuggan av Elisabeth Svantesson. Intellektuell i ett parti som annars har en förkärlek för raka budskap. Foto: Lotta Härdelin

Stödet för Ulf Kristersson fortsätter att växa, och mycket talar nu för att han blir Moderaternas nästa partiledare. På torsdagskvällen blev han också nominerade av Moderaterna i Uppsala.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in