Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 15:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/m-i-uppsala-vill-ha-ulf-kristersson/

SVENSK POLITIK

M i Uppsala vill ha Ulf Kristersson

Ulf Kristersson, 52. Ekonomiskpolitisk talesperson. Ledde den liberala falangen i Muf, där Anna Kinberg Batra också skolades. Gammalt partiledarämne som snabbt gjorde klart att han inte stod till förfogande när Reinfeldt avgick. Har under flyktingkrisen hamnat i skuggan av Elisabeth Svantesson. Intellektuell i ett parti som annars har en förkärlek för raka budskap.
Ulf Kristersson, 52. Ekonomiskpolitisk talesperson. Ledde den liberala falangen i Muf, där Anna Kinberg Batra också skolades. Gammalt partiledarämne som snabbt gjorde klart att han inte stod till förfogande när Reinfeldt avgick. Har under flyktingkrisen hamnat i skuggan av Elisabeth Svantesson. Intellektuell i ett parti som annars har en förkärlek för raka budskap. Foto: Lotta Härdelin

Stödet för Ulf Kristersson fortsätter att växa, och mycket talar nu för att han blir Moderaternas nästa partiledare. På torsdagskvällen blev han också nominerade av Moderaterna i Uppsala.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.