Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/m-kandidater-narmare-sd-an-det-egna-partiet/

SVENSK POLITIK

M-kandidater närmare SD än det egna partiet

"Jag trivs inte i sällskapet. Det är viktiga och komplicerade frågor, till exempel om det kommunala självstyret", säger Anders Hansson (M), riksdagsledamot från Vellinge. Hans svar i SVT:s valkompass överensstämmer till 79 procent med SD

Har du svårt att välja parti i riksdagsvalet? Du är inte ensam. En datakörning i SVT:s valkompass visar att 260 riksdagskandidater i själva verket står närmare ett annat parti än sitt eget. Fyra av Moderaternas kandidater hamnar närmare Sverigedemokraterna än det egna partiet.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.