Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

M-krav på flygets utsläpp

Moderaterna vill skärpa kraven för att få ner flygets utsläpp.

- Vi vill ha 100 procents auktionering av flygets utsläppsrätter 2016, säger Lars Lindblad, ordförande i partiets klimatgrupp och gruppledare i riksdagen.

Andra förslag är tio procents inblandning av biobränsle i flygbränslet till 2015 och en omförhandling av Chicagokonventionen så att det går att införa koldioxidskatt på internationellt flyg.

- Flyget bär inte sina egna kostnader. Det är obegripligt att vägtrafiken får betala omfattande skatter medan flyget är helt obeskattat, säger Lindblad.

Därför skapas inget tryck på att få fram ny teknik, konstaterar han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.