Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 19:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/m-politiker-misstankt-for-grov-kvinnofridskrankning/

Politik

M-politiker misstänkt för grov kvinnofridskränkning

Ett moderat kommunalråd i Mellansverige har anhållits misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Nu petas han från sin post.

DN Text
TT Text

Enligt Aftonbladet greps kommunalrådet i torsdags kväll utanför en idrottsanläggning misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Offret ska enligt tidningen vara en närstående kvinna, som nu vårdas på sjukhus.

DN har pratat med förbundsordföranden för Moderaterna i det aktuella länet som säger att anhållandet kom som en total överraskning.

– Det här är oerhört allvarliga anklagelser. Han behöver ta time out från alla politiska uppdrag. Det här går inte att kombinera med att vara moderat.

På fredagskvällen meddelade Moderaternas lokalavdelning att förtroendet för politikern är förbrukat – oavsett utgång i rättsprocessen – och att mannen därför inte kan fortsätta som kommunalråd. Förste vice ordföranden i lokalförbundet träder in i hans ställe, enligt Moderaterna.


Senast på söndag klockan tolv måste åklagare besluta om mannen ska häktas eller inte.