Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Manlig politiker i Falun våldtagen

En manlig politiker i Falun har blivit våldtagen under knivhot, rapporterar lokala medier. Politikern valde vid en pressträff i samband med ett fullmäktigesammanträde att själv berätta om händelsen.

Han uppgav själv under pressträffen att han tror att han blev en måltavla för brottet på grund av sitt politiska engagemang.

– Jag blev kallad för en ”jävla vänster-kvinnogenitalie” och för en ”förrädare”, sade mannen.

Brottet ska enligt polisen ha skett utomhus i Falun, någon gång under sommaren. Ingen person är gripen, men en förundersökning pågår.

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning och skickat till Nationellt forensiskt centrum, men vi väntar på analys, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör hos polisen, till TT.

Politikern uppger för Dalarnas tidningar att han inte kommer lämna politiken.

– Det här ska ingen behöva uppleva. Politiker ska kunna utföra förtroendeuppdrag och känna sig trygga med det, säger kommunalråd Susanne Norberg (S) till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.