Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Marcus Birro vill bli ny KD-ledare

Vill bli ny partiledare för KD.
Vill bli ny partiledare för KD. Foto: Sören Andersson / Scanpix

Författaren, journalisten, och tv-personligheten Marcus Birro vill bli ny partiledare för Kristdemokraterna. Birro har varit i kontakt med Kristdemokraternas valberedning om att ersätta Göran Hägglund, säger han själv till Expressen.

I söndags meddelade den förre kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell att han kandiderar till partiledarposten, och nu får Göran Hägglund ännu en utmanare. Det är författaren, journalisten och tv-personligheten Marcus Birro som har siktat in sig på att leda Kristdemokraterna i nästa val. Enligt Expressen ska han redan ha varit i kontakt med valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlgren.

– Jag vill bli ny partiledare för Kristdemokraterna – nu har partiet chansen att göra något helt unikt, säger han till Expressen.

Förra året höll Marcus Birro ett 20 minuter långt tal på Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Jönköping, och han säger till tidningen att partiet visade honom en överväldigande värme då. Han hoppas att Kristdemokraterna inte bara ser honom som en kändis som vill bli partiledare, utan en samhällsskribent med hjärtat i många av de frågor Kristdemokraterna driver.

– Jag hoppas på en ärlig chans, trots att jag kommer gående från en bra bit utanför ramarna, säger han.

Riksdagsledamoten Mikael Oskarsson från Uppsala öppnar för att Marcus Birro skulle kunna ersätta Göran Hägglund.

– Jag välkomnar hans kandidatur och tror att han skulle kunna dra helt nya grupper till partiet, säger Mikael Oskarsson till Expressen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.