Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Maud Olofsson: Alliansens förslag hade kunnat komma långt tidigare

Förre Centerledaren Maud Olofsson anser att Alliansens förslag om höghastighetståg lanseras för sent. Det framkom i en intervju med Dagens Nyheters Mats J Larsson i DN:s tält på onsdagkvällen.

– Centerpartiet har fått slåss hårt för att få genomslag för miljö- och klimatpolitiken. I ljuset av vad som sker nu hade alliansen vunnit på att vara ännu mer offensiva, sa Maud Olofsson.

Både vad gäller höghastighetstågen, omställningen till alternativ energi och omställningen av transportsystem tyckte Maud Olofsson att alliansen kunde göra mer. Hon poängterade samtidigt vikten av att få med sig näringslivet och konsumenterna på politiken för att få ett ordentligt genomslag.

– Är inte näringslivet med på tåget utan man bara pekar på politiken då kommer man inte lyckas, sa Maud Olofsson.

Inför ett eventuellt regeringsskifte uttryckte Maud Olofsson oro över hur det ska gå att bilda en gemensam regering med S, MP, V och Fi.

– Om jag var Stefan Löfven skulle jag ha rejält ont i magen för att få ihop det.

På frågan om Centern kan tänka sig att regera med Socialdemokraterna vid ett eventuellt regeringsskifte i höst svarade hon:

– Regeringspartierna är lojala mot varandra, de kommer inte vilja rädda Stefan löfven.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.