Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 00:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/maud-olofsson-jag-blev-jatteledsen-forra-hosten/

2 min 15 sek. Maud Olofsson är tillbaka där fyra borgerliga partiledare planterade skog en augustidag för 15 år sedan.
SVENSK POLITIK

Maud Olofsson: Jag blev jätteledsen förra hösten

Alliansens moder sörjer sitt havererade samarbetsprojekt.

– Jag tror att den svaga länken är de som sitter längst upp i partierna, säger den före detta centerledaren Maud Olofsson.

Karin Eriksson och Lisa Mattisson reste med henne till tallskogen i Högfors där allting började.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 18 Maken Rolf Olofsson har fattat grepp om ratten på fyrhjulingen, och Maud Olofsson sitter i vagnen på väg till alliansens tallplantering.
Foto: Lisa Mattisson, Lisa Mattisson
Bild 2 av 18 Maud Olofsson tillbaka vid talldungen i Högfors. Hon pekar - en bit bort stod journalisterna, när alliansledarna planterade sina träd i augusti 2004.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 3 av 18 - Det sägs att den som planerar ett träd, den tror på framtiden. Och vi trodde ju verkligen att vi kunde göra skillnad, säger Maud Olofsson, när hon återvänder till alliansens tallplantering, femton år efter första mötet i Högfors.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 4 av 18 - I dag när politiken är så konfliktfylld och det är så många hårda ord så tänker jag på att det också kan finnas en fantastisk vänskap, säger alliansens grundare Maud Olofsson.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 5 av 18 Maud Olofsson sammanstrålar med den tidigare tennisspelaren Jonas Björkman på Stockholm Open. Hon är styrelseledamot i Zelmerlöw & Björkman Foundation, som drivs av Björkman och artisten Måns Zelmerlöw. Syftet är att hjälpa barn i flera afrikanska länder med utbildning.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 6 av 18 Visitas ordförande Maud Olofsson på studiebesök på Scandic Star i Sollentuna. Mattias Axelsson, Food & Beverage Manager, berättar hur hotellet motarbetar matsvinn med hjälp av en dator som scannar allt avfall.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 7 av 18 Catalina Leonte och Maud Olofsson diskuterar integration och kvinnligt företagande på Phil's burger i Sundbyberg.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 8 av 18 Maud Olofsson besöker kungliga tennishallen under Stockholm Open. Hon samarbetar med den tidigare tennisstjärnan Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöw för att lyfta barn ur fattigdom i Afrika.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 9 av 18 - Om vi sköter integrationen rätt, då kommer vi att säga om tio år att det var det bästa vi gjorde, hävdar Maud Olofsson.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 10 av 18 - Jag brukar säga att jag skulle levererat mindre och nätverkat mer som partiledare och minister, säger Maud Olofsson.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 11 av 18 En klänning och tre slipsar. Jan Björklund (FP), Göran Hägglund (KD), Maud Olofsson (C) och Fredrik Reinfeldt (M) håller presskonferens på Färgfabriken i Stockholm inför valet 2010.
Foto: Roger Turesson
Bild 12 av 18 Maud Olofsson studerar utsikten från Scandic Star i Sollentuna. Sedan fem år tillbaka är hon ordförande för Visita som organiserar arbetsgivare och företag inom besöksnäringen.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 13 av 18 Maud Olofsson säger att hon ser sig som samhällsbyggare - fast i dag jobbar hon för näringslivet istället för politiken.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 14 av 18 - Jag hade taskig tajming, säger Maud Olofsson, som tycker att hon var ensam om att uppmärksamma de regionala klyftorna som partiledare.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 15 av 18 Maud Olofsson tar ett samtal, på väg ut från ett besök på Stockholm Open. Hon har engagerat sig i en rad styrelser efter tiden i politiken.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 16 av 18 Året är 2011 och Maud Olofsson har kallat till presskonferens för att meddela att hon avgår som ledare för Centerpartiet.
Foto: Roger Turesson
Bild 17 av 18 Makarna Rolf och Maud Olofsson på väg till bilen, efter ett studiebesök i Sollentuna.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 18 av 18 - Vi tog stora personliga risker, säger alliansens moder Maud Olofsson.
Foto: Lisa Mattisson