Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Miljöpartiet stödde S med minsta marginal

Åsa Romson och Stefan Löfven.
Åsa Romson och Stefan Löfven. Illustration: Janerik Henriksson/TT

Med en rösts marginal beslutade Miljöpartiets riksdagsgrupp att stödja regeringens förslag till en ny asylpolitik. Enligt uppgifter i flera svenska medier röstade MP:s riksdagsgrupp ja till förslaget med en marginal på blott en röst.

Flera ledamöter var frånvarande vid omröstningen och enligt Dagens Industri skakas nu Miljöpartiet av ett internt uppror. MP skall enligt tidningen först ha fattat beslut om att inte stödja den nya asylpolitiken.

Efter en andra omgång av förhandlingar mellan Socialdemokraterna och MP:s ledning undantogs barnfamiljer som redan kommit till Sverige från de nya asylreglerna. När MP:s riksdagsgrupp röstade för andra gången ska utfallet ha blivit nio röster mot nio. Ytterligare en ledamot kallades in och denne valde att gå på partiledningens linje.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.