Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Ministern: Skåningar borde kanske älska Stockholm mer

Kristina Persson (S).
Kristina Persson (S). Other: Arkivfoto: Vilhelm Stokstad / TT

Skåningar borde fokusera mer på Stockholm och mindre på Köpenhamn. Det menade framtidsminister Kristina Persson (S) i ett uttalande under tisdagen.
– Ni skåningar borde kanske älska Stockholm mer, sa Persson.

Det var under en pressträff på tisdagen, tillsammans med regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S), som framtidsministern Kristina Persson (S) tyckte att skåningar borde älska Stockholm mer.

– Ni skåningar borde kanske älska Stockholm mer. Skåningar behöver kanske ha ett starkare engagemang i Stockholm. Det finns ju flera starka politiker från Skåne i regeringen. Det borde inte vara så svårt, sade hon, enligt Sydsvenskan.

Hur tänkte du med uttalandet?
– Jag menade på att det funnits ett ointresse från Skåneregionen. Man har varit frånvänt Stockholm och istället riktat sig mot Köpenhamn, säger Kristina Persson (S), när DN når henne efter mötet.

Tycker du det var ett lämpligt uttalande?
– Jag tycker det var ett lämpligt uttalande i sammanhanget, förklarar Persson.

Framtidsministerns kommentar var en kontring på regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) resonemang om att stockholmare älskar Skåne.

– Alla stockholmare älskar egentligen Skåne och har eller vill ha fritidshus här. Det är en populär region, sade Fritzon, enligt Sydsvenskan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.