Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 05:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/morgan-johansson-presenterar-direktiv-till-migrationsutredning/

SVENSK POLITIK

Asylpolitiken prövas i ny utredning

2 min 25 sek. En parlamentarisk utredning får nu ett drygt år på sig att ta fram en ny asylpolitik. "Utgångspunkten är att migrationspolitiken ska vara långsiktigt hållbar, human, rättssäker och effektiv", säger migrationsminister Morgan Johansson (S).

Drygt fem år efter flyktingkrisen ska Sverige ha en ny migrationspolitik på plats. Samtliga riksdagspartier ska nu utreda hur invandringspolitiken ska se ut i framtiden. Men Moderaterna har ännu inte bestämt sig för om man ska vara med.

– Nu verkar det som att vi får en utredning som öppnar upp för större invandring till Sverige, säger Maria Malmer Stengård (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.