Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 08:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/mp-sankt-moms-kan-ge-nyanlanda-arbete/

SVENSK POLITIK

MP: Sänkt moms kan ge nyanlända arbete

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson uppger att de står bakom beslutet att ge Ylva Johansson (S) ett uttökat mandat. ”Både från vår och Stefan Löfvens sida är det här en gemensam beställning på en förstärkning av ett oerhört viktigt politiskt område”, säger Romson.
Foto: Paul Hansen

Det svenska mottagningssystemet måste klara av att ta emot mellan 100 000 och 150 000 flyktingar i år. Den bedömningen gör Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin. För att klara etableringen av nyanlända vill MP bland annat sänka momsen på reparationstjänster redan från 1 januari nästa år.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.