Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 05:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/mp-vill-kraftigt-hoja-flygskatten/

Politik

MP vill kraftigt höja flygskatten

Foto: Magnus Hallgren

Miljöpartiets kongress beslutade sent på lördagskvällen att verka för att kraftigt höja flygskatten. Men undantag ska göras för regioner där det inte finns alternativ till att ta flyget.

Rätta artikel

Ursprungsförslaget var att flygskatten skulle omvandlas till en individuellt progressiv flygskatt, alltså att skatten blir högre ju fler flygresor man gör.

På söndagen kommer kongressen dock att fatta fler beslut om flygskatten. Till exempel finns förslag om att skatten på långväga resor minst ska fördubblas.

Kongressen beslutade också att partiet ska verka för att ta fram ett system där intäkter från miljöskatter går direkt tillbaka till medborgarna med en summa lika stor för alla.

Däremot röstade ombuden nej till förslaget att ändra partinamnet till enbart De Gröna.

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt