Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 15:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/orattvis-asylkritik-enligt-ministern/

SVENSK POLITIK

Orättvis asylkritik enligt ministern

Tribunalen. Från vänster Björn Linell (ordförande i PEN), Agneta Plejel (författare), Charles Westin (professor i internationell migration och etniska relationer vid stockholms universitet) Barbara Hendricks (operasångerska och ambassadör för UNHCR), Göran Melander (professor i folkrätt vid lunds universitet) och Sydia Nduma (från Zambia som arbetar med migrations och genusfrågor för Kyrkornas Världsråd i Genève).
Tribunalen. Från vänster Björn Linell (ordförande i PEN), Agneta Plejel (författare), Charles Westin (professor i internationell migration och etniska relationer vid stockholms universitet) Barbara Hendricks (operasångerska och ambassadör för UNHCR), Göran Melander (professor i folkrätt vid lunds universitet) och Sydia Nduma (från Zambia som arbetar med migrations och genusfrågor för Kyrkornas Världsråd i Genève). Bild: Henrik Montgomery

Ställ de tjänstemän inför rätta som beslutat avvisa asylsökande till länder där de riskerar tortyr. Det kravet kommer från den så kallade asyltribunalen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in