Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Palm är glad

Veronica Palm, nyvald suppleant i verkställande utskottet, säger till DN.se att hon känner sig ansvarstyngd men att det nya uppdraget samtidigt ska bli "jäkligt roligt".

Att hon är på gott humör visar hon tydligt. På frågan om vad hon tyckte om Håkan Juholts tal svarar hon:

– Uruselt.

– Nej, jag skämtade bara. Jag gillade anslaget, säger hon och påpekar att hon gläds särskilt åt starten där Juholt tog fasta på kulturpolitikens vara eller icke vara:

– Han visar att det inte bara blir Elvis och mustascher.

Hon säger sig inte ha saknat något i Juholts tal, och hon försvarare såväl hans syn på skatter som hans förmåga att agera ur ett feministiskt perspektiv.

– Det går inte att komma efter Sveriges första kvinnliga statsministerkandidat och inte tänka på kvinnorna. Allt annat vore självmord, säger hon.

Hon är nöjd över att Juholt i den internationella delen av talet lyfte kvinnornas utsatta position:

– Det var väldigt tufft att ta upp ett kvinnoperspektiv i stället för att prata Nato, Afghanistan, Palestina eller Västsahara, säger hon till TT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.