Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 17:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/paula-bieler-sd-man-gor-samhallet-en-otjanst-genom-att-saga-att-aborter-ar-oproblematiska/

SVENSK POLITIK

Paula Bieler (SD): Man gör samhället en otjänst genom att säga att aborter är oproblematiska

Paula Bieler är Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson och menar att abortfrågan mår bra av att diskuteras.
Paula Bieler är Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson och menar att abortfrågan mår bra av att diskuteras. Foto: Lisa Mattisson

Sverigedemokraterna är det enda parti i riksdagen som vill sänka abortgränsen, en fråga som återigen har väckt starka känslor.

Paula Bieler är partiets jämställdhetspolitiska talesperson och menar att frågan mår bra av att diskuteras.

– Det handlar om ett avvägande mellan fostrets vilja, önskemål och rättigheter och moderns, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.