Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 17:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/personvalet-omtvistad-reform-som-ser-nytt-ljus/

SVENSK POLITIK

Personvalet – omtvistad reform som ser nytt ljus

Bild 1 av 3 Johan Danielsson pratar jobbpolitik med förstagångsväljarna Sofie Hellström, 18, och Gabriel Wadsten, 18, utanför ”Centra” i Västerås. ”Socialdemokraterna satsar ju på arbete och det är viktigt, särskilt för oss yngre”, säger Sofie Hellström efter samtalet med S-kandidaten.
Foto: Kristoffer Törnmalm
Bild 2 av 3 S–kandidaten Johan Danielsson jagar personkryss i Västerås.
Foto: Kristoffer Törnmalm
Bild 3 av 3
Foto: Kristoffer Törnmalm

Västerås. På söndag går Sverige till val­urnorna, och för de flesta betyder det ett kryss framför sin favoritpolitiker. Personvalet har beskrivits som ett fiasko. Men enligt förespråkarna har historien om kryssandet bara börjat.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.