Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/positiva-remissvar-till-regeringens-limboutredning/

SVENSK POLITIK

Positiva remissvar till regeringens limboutredning

Bild 1 av 3
Videon är 1 min 38 sek lång. I två år har snart 26-åriga Lynn al-Khatib försökt bli utvisad från Sverige. Migrationsverket säger att hon måste försöka mer. DN granskar de outvisningsbara – de som varken har tillstånd att vara i Sverige eller möjlighet att ta sig härifrån.
Bild 2 av 3
Foto: Lisa Mattisson, Lisa Mattisson
Bild 3 av 3
Foto: Lisa Mattisson, Lisa Mattisson

På fredagen gick remisstiden ut för den utredning som behandlar situationen för statslösa som lever i limbo i Sverige. Och de flesta berörda myndigheterna och organisationerna är positiva.

Röda korsets tillförordnade generalsekreterare Anna Ernestam tror att de föreslagna ändringarna skulle göra stor skillnad för en utsatt individ.

– Det är definitivt ett steg i rätt rikting, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.