Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 07:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/public-service-svarar-pa-akessons-kritik-ar-partipolitiskt-opartiskt/

SVENSK POLITIK

Public service svarar på Åkessons kritik: ”Är partipolitiskt opartiskt”

Jimmie Åkesson (SD) under DN:s partiledarintervju.
Foto: Roger Turesson

Både SVT och SR tillbakavisar nu den hårda kritik som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riktade mot företagen under DN:s partiledarintervjuer.

Bland annat sa han att public service i Sverige präglas av en vänsterliberal agenda och jämförde situationen i Sverige med den i Ungern, där ett statligt medieråd kan bötfälla medier som den anser rapporterar obalanserat.

– Sveriges Radio är fristående, oberoende och naturligtvis politiskt opartiskt, säger Jan Petersson, strategidirektör på Sveriges Radio.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.