Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/regeringen-bekraftar-skatteandringarna-stoppas/

SVENSK POLITIK

Regeringen bekräftar: Skatteändringarna stoppas

2 min 26 sek. Regeringen drar tillbaka två av tre omtvistade skatteförslag, som Alliansen hotat att stoppa. Därmed backar Alliansen från hotet att fälla ministrar. Förslagen om nya regler för delägare i fåmansbolag och att fler ska betala statlig skatt stoppas, däremot går regeringen vidare med flygskatten.
Bild 1 av 1
Foto: Janerik Henriksson/TT

Två aviserade skattehöjningar som skulle ingå i höstbudgeten stoppas och den tredje justeras, kunde DN rapportera på fredagen. Nu bekräftar regeringen uppgifterna och beskyller oppositionen för att inte ta ansvar. "Vi vill inte bidra till den politiska cirkus som skapats i Sverige under våren och sommaren" säger finansminister Magdalena Andersson (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.