Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Regeringen: En timme mer matte och idrott i veckan för högstadieelever

Regeringen har beslutat om en extra timme matte och idrott- och hälsa för högstadieelever, meddelade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) på regeringens sommarfika.

Det motsvarar ytterligare 105 garanterade undervisningstimmar i matematik och 100 timmar för idrott- och hälsa.

– Regeringen jobbar aktivt för att få en mer jämlik skola, säger Gustav Fridolin. 

Årets första sommarfika med regeringsföreträdare var det på torsdagen, där fem statsråd närvarade, bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). 

Gustav Fridolin presenterade nyheten.
Gustav Fridolin presenterade nyheten. Foto: Lisa Mattisson

Fridolin presenterade nyheten att högstadieelever ska få ännu mer undervisningstid i matematik och idrott- och hälsa. 

– Matte är det ämne som flest elever har svårt för och det gör ibland att man missar behörighet till gymnasiet. Mer undervisningstid är ett sätt för att fler elever ska lära sig knäcka koder och ta sig vidare, säger utbildningsministern. 

Utökningen motsvarar en timme per vecka för årskurs 7-9, i både matematik och idrott- och hälsa. 

– Att röra sig, förstå vad som skapar hälsa och bättre känna sin kropp är bra för att nå kraven både i ämnet idrott och hälsa, och i skolans alla ämnen, säger Fridolin. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.