Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Regeringen omarbetar skolförslag

Regeringen drar tillbaka förslaget om en läsa-skriva-räkna-garanti i skolan, som innebär att de elever som behöver stöd får det från och med förskoleklass, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Anledningen till att propositionen nu dras tillbaka är att Sverigedemokraterna och partierna i Alliansen bestämt sig för att rösta ner den vid en omröstning i riksdagen.

– Det här förslaget innebär mer byråkrati för lärarna men ingen säkerhet att eleverna får mer stöd tidigt, sade utbildningsutskottets vice ordförande, Liberalernas Christer Nylander till Ekot häromveckan.

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin hoppas att regeringen ska kunna lägga fram ett nytt förslag före sommaren som får stöd i riksdagen.

– Vi tar hem lagstiftningen för att säkra att fokus just är att stödet ska komma på plats och att det inte blir mer administration, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.