Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Regeringen satsar miljoner mot sexuella trakasserier

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP). Foto: Alexander Larsson Vierth / TT

Två myndigheter har fått i uppdrag att genomföra särskilda insatser för att förebygga sexuella trakasserier på arbetsplatser. 

– Det blev uppenbart under senhösten att arbetsgivare saknar kunskaper om svenska lagar och om diskrimineringslagen, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

VAL 2018

Regeringen ger 3.5 miljoner kronor till myndigheterna Diskrimineringsombudsmannen och Arbetsmiljöverket som tillsammans ska ta fram en digital plattform med information om hur man som arbetsgivare kan förebygga och förhindra sexuella trakasserier. 

Den nya diskrimineringslagen trädde i kraft 1 januari 2017 men trots det är det få arbetsgivare som har tagit de nya reglerna till sig och genomfört en förändring i sitt dagliga arbete.  

Tidigare i veckan kom en rapport från DO som bland annat visar att endast fyra av tio arbetsgivare ens känner till vad de nya kraven går ut på. 

Det duger inte, tycker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. 

– Det har funnits tid för arbetsgivarna att skaffa sig information och bygga upp kunskaper i sina organisationer. Men eftersom att studier nu visar att allt för många inte besitter de kunskaper som behövs, tar vi fram ytterligare verktyg för dem, säger Bah Kuhnke. 

Hon säger också att regeringen kommer att se över lagstiftningen och ta fram förslag på hårdare sanktioner för dem som inte följer den. 

– Det kan handla om hårdare straff och förslag på viten. Det krävs ju både kunskap och en vilja att bekämpa sexuella trakasserier. 

När den digitala plattformen har lanserats, är det meningen att de ansvariga myndigheterna ska följa upp hur arbetsgivarnas kunskaper har utvecklats. 

– De kommer att titta på plattformens användande och göra en uppföljande studie om lagen. Så till slut kommer vi att få det svart på vitt, säger kultur- och demokratiministern. 

Hon tycker att informationssatsningen är viktig. 

– Det blev uppenbart under senhösten att allt för många arbetsgivare och utbildningssamordnare saknar kunskaper om svenska lagar och i det här fallet om diskrimineringslagen. Vi tar nu fram den här plattformen för att ge arbetsgivarna de kunskaper som de behöver. 

Detta ska arbetsgivare genomföra enligt lag

1. Undersöka om det finns risker för diskriminering - inklusive trakasserier och sexuella trakasserier - eller andra hinder för enskildas lika rättigheter och möjligheter.

 

2. Analysera orsakerna till de risker och hinder som upptäcks.

 

3. Genomföra åtgärder för att förebygga diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter.

 

4. Följa upp och utvärdera arbetet.

 

5. För arbetsgivare med 25 anställda eller fler ska hela arbetet med aktiva åtgärder kontinuerligt dokumenteras. 

 

6. Arbetsgivare med minst tio anställda ska dessutom årligen genomföra lönekartläggningar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.