Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Reinfeldt har fortfarande mest förtroende

Statsminister Fredrik Reinfeldt är bättre lämpad att leda Sverige än Stefan Löfven. Det anser en majoritet av väljarna enligt en undersökning utförd av SKOP.

Undersökningen, som utfördes under september månad i år, och som besvarades av 892 personer mellan 18 och 84 år, visar att Reinfeldt har stöd av 63,4 procent av väljarna när det gäller frågan om vem som är bäst lämpad att leda en regering. Stefan Löfven fick bara stöd av 36,6 procent.

Undersökningen visar också att Löfven tappat mark gentemot Reinfeldt jämfört med förra undersökningen då siffrorna var 59,7 respektive 40,3.

Av socialdemokraternas egna sympatisörer anser 23 procent att Reinfeldt är att föredra som statsminister om man ser till skickligheten att utföra arbetet. När samma fråga ställs till borgerliga sympatisörer svarar endast fyra procent att de anser Stefan Löfven som skickligast.

Löfven kan dock trösta sig med att nästan lika många skulle välja honom till bordsgranne om det dukades upp till fest. I SKOP:s så kallade trevlighetsliga svarar 51,1 procent att de skulle välja Reinfeldt som bordsgranne medan 48,9 valde Stefan Löfven.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.