Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-09 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/restauranger-ska-tvingas-redovisa-varifran-deras-kott-kommer/

Politik

Restauranger ska tvingas redovisa varifrån deras kött kommer

Bild 1 av 6 Foto: Larua Leyshon
DN frågar. Tycker du att det är viktigt att veta ursprunget på köttet du äter? Zandra Roslund, 20, Gustavsberg och Elena Jonsson, 26,Tumba: ”Jag äter alltid svenskt kött och tycker det är viktigt att jag får reda på ursprunget”, säger Zandra Roslund. ”Jag betalar hellre mer för svenskt kött både i butik och på restaurang”, säger Elena Jonsson.
Bild 2 av 6 DN frågar. Tycker du att det är viktigt att veta ursprunget på köttet du äter? Zandra Roslund, 20, Gustavsberg och Elena Jonsson, 26,Tumba: ”Jag äter alltid svenskt kött och tycker det är viktigt att jag får reda på ursprunget”, säger Zandra Roslund. ”Jag betalar hellre mer för svenskt kött både i butik och på restaurang”, säger Elena Jonsson. Foto: Carl Bredberg
Bild 3 av 6 Sebastian Schneider, 35, Södertälje: ”Jag försöker tänka på det och välja närproducerat när det går.” Foto: Carl Bredberg
Bild 4 av 6 Ola Lindgren, 48, Upplands Väsby: ”Framgår det att det är närproducerat känns det bra.” Foto: Carl Bredberg
Bild 5 av 6 Quyen Le, 25, Uppsala: ”Jag äter det jag tycker verkar godast.” Foto: Carl Bredberg
Sissi Sköld, 50, Vasastan: ”Jag frågar inte specifikt om ursprunget men väljer svenskt om det går.”
Bild 6 av 6 Sissi Sköld, 50, Vasastan: ”Jag frågar inte specifikt om ursprunget men väljer svenskt om det går.” Foto: Carl Bredberg

Regeringen vill göra det obligatoriskt för restauranger att tydligt redovisa ursprungsland för kött. Livsmedelsverket och Konsumentverket får i uppdrag att ta fram underlag till vad som krävs för att EU-kommissionen ska ge sitt godkännande.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in